Workshops

Kies uit een van de drie ervaringsworkshops en laat je verrassen door een nieuwe kijk op jezelf en je vak. Voor het doorgeven van je keuze ontvang je later bericht.

Meer informatie over de sprekers >

Workshop 1 Sergio van der Pluijm - Wat voor coach wil je zijn?
Sergio van der Pluijm

Veel coaches verdiepen zich in een specifieke methode en proberen daar steeds beter in te worden. Of ze vullen hun toolbox met telkens nieuwe methoden en technieken. Dit is allemaal mooi, maar heb je je weleens afgevraagd wat voor coach jij wilt zijn, los van je methoden en je toolbox? 

  • Welke waarden wil jij als coach belichamen en in hoeverre ben je bereid daarin keuzes te maken?
  • En hoe ga je om met de ‘nadelen’ van je keuze. Mogen die er ook zijn?
  • En hoe ga je met jezelf om als je een keer niet voldoet aan je eigen standaarden?

Sergio laat je op speelse en liefdevol confronterende wijze nadenken over deze en andere vragen. En eerlijk is eerlijk: hij zal daarbij putten uit een methode, namelijk ACT met daaroverheen een vleugje (zelf)compassie.

Workshop 2

Jane Coerts en Paula Kolthoff - Veerkrachtig bewegen

Karin Derksen

Je lichaam kan een kompas zijn in je coachgesprekken. Inzicht in je fysieke signalen en reactiepatronen maakt dat je sterker staat als coach. In deze ervaringsgerichte workshop leer je de wijsheid van je lichaam te gebruiken aan de hand van werkvormen uit Systemisch Werk en Embodied Learning. Je zult merken dat dit de ontmoeting met je cliënten verdiept; dat hoofd, hart en buik moeiteloos kunnen samenwerken. Jane en Paula nodigen nadrukkelijk ook jonge coaches uit om deel te nemen.

Je ervaart hoe je via lichaamsoefeningen kunt groeien in:

  • De verbinding met jezelf
  • De verbinding met je cliënt
  • De verbinding met de ruimere context

Jane Coerts en Paula Kolthoff ontwikkelden gezamenlijk een leiderschapsprogramma voor leiders en begeleiders tussen 25 en 35 jaar  – Young Embodied Leadership (YEL)
(zie: www.streamsite.nl en www.embodiedlearning.nl).

Workshop 3 Hilde Backus - Ga mee naar buiten en beleef Wandelcoaching! VOLGEBOEKT
Hilde Backus

Wandelen in de natuur werkt stressverlagend, je kunt weer helder denken en je gevoelens beter interpreteren, we krijgen oplossingen en creatieve ideeën. En daarbij verhoogt ook nog de stemming! 

  • Veel mensen weten dit, maar … hoe kun je deze effecten krijgen en vergroten in je wandelcoaching? Hoe kun je natuur betekenisvol maken zonder dat het zweverig wordt? En hoe kan het fysieke lichaam van invloed zijn op de psyche? 
  • We gaan naar buiten! Met enkele goedwerkende oefeningen ervaar jezelf het effect. De oefeningen kun je meteen al in de praktijk toepassen bij je coachees.
  • En daarbij een korte, sappige (niet droge) wetenschappelijke verklaring waarom wandelcoaching werkt. Zodat je dit kunt uitleggen aan je klant, cliënt, coachee, opdrachtgever of werkgever.

Hilde Backus neemt je mee naar buiten. Je ervaart wandelcoaching, je ontspant, komt op adem en … je wilt nooit meer anders.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren